DNS Ekipa – Od Ideja Do Zborovi / 6th Single (2014)

DNS PRODUCTION 1-st Macedonian Legal Hip Hop Record Label www.dnsproduction.com; www.dns.mk
Track: DNS Ekipa – Od Ideja Do Zborovi (6th Single)
Album: DNS Ekipa – Vo Dobro I Vo Zlo (2014)
Music – Ago (DNS Production)
Solo guitar – Zoran Velkovski Zuro
Mix/Master – Ago (DNS Production)
Copyright © DNS Production™
Buy instrumentals and exclusive rights:

https://www.facebook.com/DNSproduction
Ago(Offical Page) – https://www.facebook.com/pages/AGO/115715355127557
booking info: [email protected]

Бренсис:
Првин го пуштам битот за да ми кува,
оптеретувам претерувам поубаво за да го чујам,
пополека нишам започнувам да дишам,
мислата станува стих, раката пишува што мислам,
имам тема, плодови за берба,
црнам бел лист дур мастилото умот го зема,
и сум препуштен на мигот, пополека одекнува кикот,
ми пулсира крв осеќам живот,
почнуваш да го гледаш,твоето мало светот,
секојдневието на еден емси во лето,
па почнува да студи се чудиш се будиш,
не си бил само ти со проблеми чудни луди,
се инспирирам од љубов она што е тука,
алармот кој не ме буди, сат кој не остава да спијам чука,
комшија чуден, еротика драма и слаб буџет,
починато куче прават да мислиш бе друже.

Реф:x2
Од случка до идеја, од идеја до зборови,
од зборови до текст, песма со која би доловил,
што ме инспирира, што ме тера да здивам,
имам мотив, и јас имам, Аго пушти бит (пази снимам)

Дудо:
Не се трудам шема да фурам или да звучам ултра урбан
дур секуда фундамент за лирика создава без да глумам, види
правиме трака за мотиви во денешно време
па лидер се што сум видел ќе биде, се околу мене
Околу мене: сељак и скап џип, разочарувачки факти
селски ретардирани акти, селски изрази од рап тим
парк, дечишта, бицикли, дисциплина дефицит
измислици како невистини, лаги, религија, медиум, свински грип
возрасен имбецил, грешен пример за сина си
од испади, графит на ѕид, инспириран креирам стих
штом смрт понесе млада жена на домазет
во колосек и пар чиј едини однос е хомо секс
прича ендемична, жртви на судбина себична
реакција верижна од збор до текст со мој гледишта
жена хистерична, казна по злостор, физика, господ, време и простор
од живот 100 посто инспириран, толку е просто.

Реф x2

Бренсис:
Мајк чек правам влез празен џеб,
ладен бекс, инспириран сабајле црвени образи влажен секс,
брејзерс и вивид, ноти америка бе гилит,
се инспирирам и самиот си правам филинг,
Дудо:
Добрите чувства или зависи црните мисли, деца и писи,
текстови исти, следува мотив и ти си,
навидум цврсти ко дијамант, спротивното го гарантирам ја,
ретардирана девојка пијана, една слика зборови илјада,
Бренсис:
Сонцето облак денот и ноќта нова,
стокецот стокешот не чекот ни роба,
да ролам зар барам ќар да,
свинско не пилетина бит да прска!
Дудо:
Да прска,ритам од Аговски Владимир,
дај ми бит, кој што прави хаос а не прави мир,
презентацијата говорна, на мислата моја слободна,
предизвикана од животот е еднаква на мојот на мојот рап!

Рефx2

source

(Visited 1 times, 1 visits today)
Try the Strongest CBD Oil! More than 50% off sale today!

Buy Quality Hemp Oil

You might be interested in

Comment (2)

Comments are closed.

CBD Oil Sale Today! Get your CBD Oil at 66% off!