Temnata Strana (Ago) – Nemoze Vecno Da Vrne (2001)

DNS PRODUCTION 1-st Macedonian Legal Hip Hop Record Label www.dnsproduction.com
Album:Temnata Strana / MC – Ljubov (2001-2004)
Artists: Temnata Strana (Ago)

Сите, нив ги предадоа !
Значи и нив ги предадоа ? Кој ги предаде?
Сите, нив ги предадоа !
Значи и нив ги предадоа ?
“Другари за другари, курви за пари”
Кој ги предаде?

Светов е преполн со предавници и кодоши, верувај си само на себе и сакај го оној што те сака. Луѓето го слушаат само тоа, што сакаат да го чујат !
“Другари за другари, курви за пари”

Светов е поган, мојот збор гори како оган, пали,
но дали има вистина во ова сето?
Рапот е нешто свето, исто како вера,
удираш по мене, враќам со иста мера !
Ти си далавера,на лагата се даде,
но длабоко во себе, совеста те јаде.
Нејќеш да признаеш, не можеш да кажеш,
ги лажеш другите, а и себеси се лажеш.
Со мојот став правам стресови,страв
за сите лицемерни песови,”не сум лесен залак”
Ќе бидам тука, ќе се борам тука, рапер по струка,
се додека срцево не престане да чука.
Јадеш гомна, пази жешка е лавата,
размислуваш со газот прво место со главата.
Како што кажав “Aтмосферата станува вруќа”
Не можете да ме избркате од тука, рапот, е моја куќа.
—-Реф
Пробај допри ме, гориш, пази сега што збориш,
за што се бориш секој збор ти е лага
ќе јадам пченица блага ти си ми на мета
излези на бина и ти го плескам газето како на стриптизета
Кој е вистински, прав? Кој има став?
Го допрам ли микрофонот, ве претворив во прав.
Од Аго ви е страв, рапери ќе ве зачепам.
“Фали ме усто зошто ќе те расчепам”
Од такви гомна, добивам гадење, труење,
па удирам со тупаници, и со пцуење.
Кој ве ебе, вистината е во мене,
лагата во тебе, а ти ? Не си при себе.
Спреми се, битката отпочнува, зборот е бура,
ХЦ култура, твојата лирика е премногу штура.
Носам болка, за цела МС бижутерија,
устата соберија, зошто крв ќе падне.
—–Реф
Отвара рана, Темната Страна,
за дволични копиљана, каса ко пирана.
Аго тоа, Аго ова, свири ми на кавал,
не ме ставај во уста кој кур знам што си ставал.
Премногу лицемери,премногу актери,
премногу ѓубриња, со дволични карактери.
Премногу зло на ова тло, премногу грев,
премногу насилство, преголем е голем мојот гнев !
Целта е да си победи, жртвата да наебе.
Бил и најсаканиот, битно е друг да се заебе.
На туѓ грб да живееш,а другите да просат,
само последиците “ссс” да не се сносат.
Зборовиве косат, рамен си со подот,
немаш почитување, го немаш ни кодот.
Ете затоа, нема љубов, и нема одстапки,
одговарам пред Господ за сите мои постапки.
Не се плашам, што сум садел, ке жнеам.
Да помислам на зло, не ни смеам “следува казна”.
Главата ти е празна, а внатре е студено
“Не суди, за да не ти биде судено”
—-Реф
“Не заборавај и мртов, јас сум на ваша страна”
Бори се, за себе, бори се за тој што те сака.
Бори се за твоите, само продолжи така.
Бори се со љубов, зошто светов пекол стана.
“Не заборавај и мртов, јас сум на ваша страна”

source

(Visited 2 times, 1 visits today)
Medical CBD Oil! More than 50% off sale today!

Hemp Oil Bought By Athletes

You might be interested in

WHERE ARE YOU GOING?

Comment (4)

  1. Не е истина, че го намерих това , слушал съм го преди повече 10 години в Пловдив България!
    Концерта на Ударната Група , Тъмната страна и много други ,,,,

  2. Израснав со траките на Аго, секоја чест Аге една од моите омилени траки.
    Респект.

  3. Другари за другари, курви за пари! Една од многуте вистини од устата на Владимир Аговски.

Comments are closed.

CBD Oil Sale Today! Get your CBD Oil at 66% off!